НБА Плейофи: Джа Морант и Дезмънд Бейн от Мемфис Гризлис успяха да предотвратят елиминацията, като победиха Лос Анджелис Лейкърс

Гризлис на Джа Морант победи Лейкърс със 116-99 и форсира шестия мач от серията. На други места Хийт изместиха Бъкс и стигнаха до полуфиналите на конференцията, а Никс последваха примера, като победиха Кавалиърс

Голдън Стейт Уориърс 123 – 116 Сакраменто Кингс

Стивън Къри вкара 31 точки, Дреймънд Грийн направи най-резултатния си мач от повече от пет години, а Голдън Стейт Уориърс спечелиха първия гостуващ мач от серията си срещу Сакраменто, побеждавайки Кингс със 123-116 в сряда вечерта, за да поведат с 3-2 .

Грийн имаше 21 точки и седем асистенции в първия си мач в Сакраменто, откакто беше изгонен и по-късно наказан за стъпване на гърдите на Домантас Сабонис в мач 2.

Защитаващият титлата си устоя на поредната шумна публика в Сакраменто и показа хъса си на пътя, който липсваше толкова често този сезон.

През редовния сезон Дъбс спечелиха само 11 мача далеч от дома и загубиха първите два мача в Сакраменто, преди да направят ключовите игри през второто полувреме, за да победят Кингс и да увеличат рекорда си до 28 поредни плейофни серии с поне една победа на пътя .

Кралете изоставаха с 12 в началото на четвъртата четвърт след пропуск на Къри, но нямаше да изчезнат. Те изчистиха изоставането от 11 точки в следващите пет минути от Малик Монк – който падна за кратко с нещо, което приличаше на нараняване на лявото коляно – за да направят мача от една точка с малко над четири минути до края.

Но Уориърс се оттеглиха късно. Андрю Уигинс направи обратен скок, за да направи мача за пет точки, а Къри го отстрани с игра за три точки 22,1 секунди до края, което направи резултата 122-114.

Де’Арън Фокс вкара 24 точки въпреки счупения показалец на ръката си за стрелба, а Монк и Сабонис добавиха по 21 точки за Сакраменто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *