Българският боксьор Тервел Пулев победи американеца Джоел Шойгрийн в третия рунд

Тервел Пулев победи Джоел Шойгрийн-Пантерата в третия рунд на боксова гала в Коста Меса, Калифорния. След нокдаун отборът на американеца реши да прекрати двубоя с хвърляне на кърпата, въпреки че съперникът на българина се изправи при броенето.

В къта на Тервел по традиция бе и по-големият му брат Кубрат. Това бе първи мач за бронзовия олимпийски медалист от 22 май миналата година, когато записа единствената си загуба на професионалния ринг досега – по точки срещу руснака Сергей Ковальов, бивш световен шампион. Активът на Тервел е 18 мача, 17 победи (14 с нокаут), 1 поражение.

Още в първия рунд стана ясно кой е по-добрият боксьор, въпреки че беше по-предпазлив и концентриран. Българинът го спечели, нанасяйки по-чисти удари, сред които се открояваше ляв прав в главата на Шойгрийн.

В края на втората част Пулев разтърси съперника с добра серия. Камбаната спаси Пантерата. Реферът на ринга му направи няколко забележки относно навеждането. Това продължи и в третия, в който превъзходството на Тервел Пулев стана още по-отчетливо. Шойгрийн очевидно нямаше сила, така че дори и с нокдауна хората му решиха да не рискуват здравето му. Първоначално бяха планирани осем кръга.

Нов претендент за Тервел вероятно ще бъде търсен по-късно тази година. Наскоро се заговори – особено чрез публикации в британската преса – че Кубрат Пулев е потенциален противник на Дилиън Уайт, един от най-силните в тежката категория. Самият Уайт спомена Кобрата, а той отговори, че е готов да излезе срещу него.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *