Как да подобрите своите футболни умения в някои прости стъпки

Казват, че практиката прави перфектния и тези думи никога не са били по-верни, когато става въпрос за блясък на футболния терен. Много амбициозни футболисти, без значение от възрастта или нивото, често се чудят кой е най-добрият начин да освежат своите футболни умения; с много търсещи лични футболни треньори и други, които се присъединяват към отбори и лиги с надеждата да бъдат проучени. Дори ако за първи път играете футбол, това е отлично ръководство за тези, които се чудят как да играят.

Няма двама еднакви футболисти

Нека си го кажем; във вашия отбор винаги ще има футболист с по-добри футболни тренировки и умения от вас. Ако сте добри със скоростта, вашият съотборник може да има по-добро умение за късо подаване или удар на топката. Ключът тук е да разберете по-слабите си страни на футболното игрище и да съсредоточите усилията си върху постигане на отлични резултати в онези области, които се нуждаят от известно освежаване.

3-те П

Каквито и да са вашите футболни цели, има много начини да практикувате уменията си и да усъвършенствате своите футболни движения. Преди да се задълбочим в начина на практикуване на вашите футболни техники и футболни тренировки, има 3 основни П, които всеки футболист трябва да следва. Ако успеете да придобиете навика да следвате тези 3 основни правила, всичко останало си идва на мястото. Дори тези, които търсят футбол за начинаещи, трябва да имат предвид тези правила. И така, какви са те?

Практика

Това е доста очевидно, но не толкова много футболисти разбират какво означава наистина да тренирате. Тренировките извън терена са също толкова важни, колкото и футболните тренировки на терена! Разбира се, ходенето на тренировки по футбол 2 или 3 пъти седмично е добро начало, но усъвършенстването на вашите футболни движения у дома е задължително, ако искате да видите по-добри резултати.

Постоянство

Това върви ръка за ръка с практиката. Отделянето на 30 минути на ден за упражняване на вашите футболни умения прави разликата в света. Упорито се придържайте към график и го направете също. Ако живеете в апартамент или общежитие, винаги има близък парк или игрище, където можете да отидете и да изпълните футболните си упражнения.

Примирение

Да, ще ви кажем най-клишираната поговорка на всички времена, но не можем да помогнем, защото е истина – Рим не е построен за един ден. Ако трябва да тренирате подаването или дрибъла си, това няма да се случи магически. Трябва да работите върху това и да разберете къде грешите. Ето защо технологията от ново време, като приложението Playform, може да ви даде прозрения в реално време, помагайки ви да дешифрирате къде точно грешите. Но ще стигнем до това по-късно.

Добре, след като правилата са изчерпани, нека да преминем към най-добрите стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите своите футболни умения.

Стъпка 1

Един от основните начини да подобрите своите футболни умения е като практикувате жонглиране. Това наистина се гмурка в арената за контрол на топката. Също така, не е нужно да сте на футболно игрище, за да работите върху уменията си за жонглиране. Ако искате да направите тази крачка напред, изтеглете приложението Playform и анализирайте вашите жонгльорски умения с измервания в реално време. По този начин ще знаете точно къде грешите.

Стъпка 2

Друго страхотно техническо умение е да подобрите първото си докосване. Това се играе най-добре срещу някаква стена. Застанете на 2 фута разстояние и ритайте топката възможно най-силно. Също така не забравяйте да се позиционирате, за да получите топката, след като тя отскочи от стената. Контролирайте го и го ритнете отново.

Стъпка 3

Физическата сила е изключително важна и затова повишаването на вашата издръжливост по време на тренировка е много важно. Ето защо интервалните тренировки също са отлични, тъй като изграждат вашата сърдечно-съдова сила. Има много начини за подобряване на физическата сила на футболното игрище и отново, не е нужно да сте на футболно игрище, за да тренирате; джогинг из квартала ви също може да е достатъчен. Ето някои идеи за поддържане на пулса ви и физическата ви сила на ниво;

  • Възползвайте се от чудесата на интервалните тренировки. Промяната на скоростта и посоката е абсолютно важна, защото в крайна сметка това имитира това, което наистина правите на терена, нали? Включете висока и ниска интензивност, като спринт до джогинг.
  • Включете своята игра с комбинирани упражнения! Напади, лицеви опори, клякания и баланс допринасят за вашата основна сила. За да получите по-кратък и персонализиран план;
  • И накрая, ако искате да подобрите своите футболни умения и тренировки или умения за дриблиране, това просто, но мощно упражнение ще помогне на координацията на краката ви. Какво е? Въже за скачане! Това може да се направи дори от уюта на хола ви и това е наистина вълшебен начин да подобрите вашите футболни тренировки. Не забравяйте да редувате скокове с един и два крака. Също така използвайте това по време на интервални тренировки и увеличете скоростта и времето си за значителни резултати.

Стъпка 4

Уменията за подаване са изключително важни и това е област, в която повечето футболисти, както аматьори, така и нови, трябва да практикуват постоянно. Работата върху способността да усъвършенствате това умение ще ви отведе на друго ниво в света на футбола. Точното подаване с двата крака не е лесно постижение, но ако е включено в тренировъчния ви режим на футбол, със сигурност ще помогне за цялостното ви представяне. Можете ли да изпратите топка направо на своя футболен партньор? Можете ли да изпратите пропуск с добро тегло? Можете ли да вкарате топката точно в мрежата? Всички тези въпроси и области се нуждаят от TLC и най-добрият начин да форматирате обучението си е да проверите как отбелязвате по време на тези футболни тренировки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Покажи