Хроничната умора – как да я елиминираме завинаги

Часът е точно 06:45. До болка познатата аларма като свредел се забива в мозъка ви. Нахалните автомобили ръмжат като зверове до самия ви прозорец. Дори и пролетните песни на птиците ви се струват досадни и неописуемо дразнещи. Животът навън кипи с пълна сила, а вие се събуждате неописуемо уморен/а. И имате странното усещане, че тази умора ще се носи след вас като послушно кученце през целия ден.

Целият този сценарий се повтаря всеки ден вече в продължение на няколко седмици и не знаете как да се справите с неприятното усещане за отпадналост, сънливост и нетрудоспособност. Това не е обикновена пролетна умора, а умора която е на път да се превърне в хронична. Ето няколко простички правила, които ще ви помогнат да се справите с нея и да я елиминирате завинаги:

Опитайте се да си лягате една седмица под ред в десет вечерта. Народът е казал „Един час сън преди полунощ е равен на два часа сън след полунощ”. Ще се убедите каква истина има в тези думи.

Поне на едно хранене през деня консумирайте плодове или зеленчуци. Вероятно това ви звучи като клише, но признайте пред себе си, че не спазвате това златно правило за добро здраве.

В продължение на една седмица отделяйте по 15 минути на ден за медитация или просто седнете и гледайте в точка. Ще се учудите колко ободряващо действа.

Ходете повече пеша. В комбинация с подходяща музика това би могло да елиминира всичко негативно във вас.

И най-важното, не позволявайте на нищо да ви натоварва емоционално. Веднъж се живее. Всичките ви грижи са нещо преходно – днес ги има, утре ги няма. Просто се отпуснете и се наслаждавайте на този прекрасен дар, който имате – животa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *