Светът на волейбола обзет от тъга: Загубата на известна бразилска волейболистка

Трагична загуба: Волейболната общност скърби за губенето на талантлива бразилска волейболистка, Ана Паула Борго

Светът на волейбола беше смъртно потресен от ужасната новина за губенето на една изключително талантлива бразилска волейболистка, Ана Паула Борго. Тя напусна този свят на твърде ранна възраст от 29 години след тежка битка с неизлечима форма на рак на стомаха. Заболяването беше диагностицирано през септември 2022 година, когато Ана Паула реши да сложи край на своята професионална кариера в италианския отбор Бергамо.

След кратък, но тежък боледуване, тя загуби битката с болестта. Само ден преди своята смърт, Ана Паула изпрати емоционално послание, споделяйки, че съпругът й Карлош и тя отбелязват годишнина от своя брак. В съобщението си тя разкри, че през последните пет дни беше в болница, като съпругът й беше до нея и й показа колко я обича. Тя сподели и своята благодарност към Карлош за любовта и подкрепата му през цялото време на болестта й.

Ана Паула Борго оставя неизгасващ след волейболната си кариера. Тя игра за множество отбори, включително Сао Каетано, Пиейрос, Озаско, Прая Клубе и Флуминензе в Бразилия, както и за турския отбор Кале. През годините тя успя да спечели сребърен медал в бразилското първенство с отбора Прая, както и сребро на Южноамериканското клубно първенство. Със силата на своя национален отбор на Бразилия, тя стана шампионка в Лигата на нациите през 2019 година и световна шампионка за жени до 23 години в Турция четири години по-рано.

Светът на волейбола няма да забрави Ана Паула Борго, която ще остане в нашите сърца като символ на смелост, талант и отдаденост към спорта. Тя остава вдъхновение за младите волейболисти и ни напомня да ценим всяка мига и възможността, която ни е дадена. Покой си, Ана Паула Борго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *